Hospice Zutphen

Bezoek en Corona

Gasten- & bezoekersinformatie i.v.m. Corona

Om verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen heeft het Hospice een aantal maatregelen genomen, die afwijken van onze gebruikelijke gastvrijheid. Wij willen u graag informeren over de afspraken die nu gelden voor u als gast en bezoeker. Wij zullen binnen die grenzen doen wat mogelijk is om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en aanvullende maatregelen die door het crisisteam van Hospice Zutphen noodzakelijk geacht worden. Onderstaande informatie kan, afhankelijk van de verspreiding van het virus, tussentijds aangepast worden. Vraagt u bij opname altijd even naar de actuele afspraken in het hospice.

RIVM

Wat kunt u doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

 • Was vaak uw handen en gebruik papieren handdoekjes
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg
 • Schud geen handen
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
 • Bent u ziek?

Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging

 • Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft, mag u weer naar buiten

 Bezoek

Hospice Zutphen maakt bezoek mogelijk binnen veilige kaders. Bij aanvang van de opname wordt dit besproken. Om het voor iedereen (gasten, zorgmedewerkers en huisartsen) zo veilig mogelijk te houden, gelden er een aantal voorwaarden.

Wij maken de volgende afspraken aangaande het bezoek:

 • Wij hanteren een maximaal aantal van twee bezoekers per dagdeel, maximaal 2 dagdelen per dag. Ook een echtgenoot(e) wordt meegerekend bij twee bezoekers maar is wel de hele dag welkom.
 • Bij aanvang van opname wordt met de gast en eerste contactpersoon van de familie besproken wie er op bezoek komen. Dat zijn directe familieleden en andere naasten in overleg met elkaar
 • Het bezoek loopt bij voorkeur via de eerste contactpersoon van de familie, die doorgeeft dat de betreffende bezoekers welkom zijn als de volgende vragen met NEE beantwoord kunnen worden:
 1. Had u een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden, benauwdheidsklachten.
 2. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heeft u het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 14 dagen vastgesteld?
 4. Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heeft u korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Binnenkomst

Bij binnenkomst vragen we u om uw handen te reinigen met desinfectiemiddel, de pomp hiervoor hangt buiten voor de ingang. Een mondkapje is verplicht. Koffie of thee wordt op de kamer gebracht.

Verblijfsruimtes

De verblijfsruimtes zijn op dit moment niet toegankelijk voor anderen dan de medewerkers, tenzij er sprake is van waken of overlijden. Het aantal aanwezigen blijft dan echter beperkt in overleg met de coördinator.

Gasten en bezoekers kunnen gebruik maken van de toiletvoorziening die hoort bij de gastenkamer.

 Zorg door partner/naaste

We weten hoe fijn het kan zijn om tijdens uw verblijf in het hospice ook verzorgd te kunnen worden door uw partner of naaste. Ook in Coronatijd willen we dat mogelijk maken. Dit zal onderwerp van gesprek zijn bij de opname. 

 

 

 

 kleinschalig, huiselijk, rustig en veilig