Hospice Zutphen

Praktische zaken

1. Dagindeling
De gast geeft zelf het tempo van de dag aan en dat wordt door vrijwilligers en verpleegkundigen zo goed mogelijk gevolgd. Zo kan er bij voorbeeld eerst rustig ontbeten worden en daarna de verzorging plaats vinden. Of, als de gast net lekker slaapt kunnen praktische zaken gewoon even wachten.

2. Bezoek
Het hospice kent geen bezoektijden: net als thuis kan de gast de hele dag bezoek ontvangen. Op verzoek van de gast kan het bezoek wel beperkt worden. Naasten kunnen ook ’s nachts bij de gast blijven.

3. De kamer
Het hospice heeft 5 ruime gastenkamers. Iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. De kamer is volledig ingericht maar veel gasten nemen wat persoonlijke dingen van huis mee om een vertrouwde omgeving te scheppen. Te denken valt aan klein meubilair, schilderijen, foto’s etc. Huisdieren mogen, afhankelijk van de omstandigheden en na overleg met de coördinatoren soms meekomen.

4. Maaltijden
In het hospice worden de maaltijden met veel zorg door de vrijwilligers bereid. Zij houden zoveel mogelijk rekening met de wensen van de gast, niet alleen wat betreft het eten zelf maar ook het moment waarop gegeten wordt.

Voor de naasten van de gast bestaat de mogelijkheid om in de gastenkeuken zelf een maaltijd te bereiden. Iedere gast heeft een eigen ruimte in de voorraadkast en in de gastenkoelkast.

5. De was
Vrijwilligers doen de was. Het wasgoed van elke gast wordt apart gewassen en gestreken.

6. Blijven slapen
Familie of naasten kunnen blijven slapen op de logeerkamer. Daar staan twee bedden en er is een badkamer. Als de situatie erom vraagt kan er ook op de slaapbank in de gastenkamer overnacht worden. Beide opties in overleg met de coördinator en tegen een geringe vergoeding.

7. Tuin en patio
Het hospice beschikt over een patio en een tuin voor gezamenlijk gebruik. De patio ligt beschut zodat het er al gauw plezierig toeven is. De patio is toegankelijk voor rolstoelen en bedden zodat de gasten ook lekker naar buiten kunnen.

8. De keuken
De keuken is het hart van het hospice met de grote keukentafel als centrum. Gasten kunnen, wanneer zij dit wensen, hier (samen) eten of iets drinken. Er is altijd wel een vrijwilliger in de buurt voor een praatje.

9. De huiskamer
Het hospice heeft een ruime huiskamer met lekkere stoelen en banken, tafels om aan te zitten, een TV, een piano en een boekenkast met leenboeken. Er is ook een speelhoek voor de kleintjes. Mocht u even iets rustiger willen zitten dan is er nog een andere kleinere zithoek met speelplek aan de andere kant van het hospice.

10. De stiltekamer
Het hospice heeft een mooie stiltekamer waar gasten, hun naasten en iedereen die in het hospice werkt zich kan terugtrekken wanneer daar behoefte toe is.

 kleinschalig, huiselijk, rustig en veilig